Leverkuur
Onze lever beschermt ons door toxische chemicaliën, cholesterol en gifstoffen uit ons bloed te filteren en ze samen met de gal via de galbuisjes in de galblaas te laten stromen.
Het moderne leven en de moderne manier van eten, je weet wel 'het goede leven', maken het onze lever echter niet gemakkelijk. We overladen haar met gifstoffen en toxinen afkomstig uit voeding, water, lucht en onze leefomgeving. Het wordt steeds moeilijker voor haar om haar werk goed te doen waardoor er resten van afvalstoffen en cholesterol achter kunnen blijven in de lever, de galblaas en de galbuisjes. Het afbreken van schadelijke of giftige stoffen is dan ook een belangrijke functie van de lever. Het gaat daarbij om stoffen die door de darm zijn opgenomen of elders in het lichaam zijn ontstaan. Na dit afbraakproces worden de onschadelijke afbraakproducten via de gal of het bloed uitgescheiden. Deze stoffen verlaten het lichaam uiteindelijk via de ontlasting en via de nieren. De Merch Manual ((Porter, 2004) deelt leverstoornissen grofweg in twee groepen in: stoornissen die door een afwijking in de levercellen zelf worden veroorzaakt (zoals cirrose en hepatitis) en stoornissen die het gevolg zijn van een obstructie van de galstroom vanuit de lever door de galwegen (zoals galstenen en kanker).
De leverkuur
Het kan zijn datje lever extra aandacht nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor mensen die veel alcohol of drugs gebruikt hebben, ongezond of teveel gegeten hebben, een gebrek aan energie hebben of zich gewoon niet fit voelen. Als dit het geval is, zou je kunnen overwegen een leverkuur te volgen. Het kan ook zijn dat je gezond leeft en geen klachten hebt en je simpelweg het lichaam wilt ondersteunen bij het reinigen. Ook dit kan een goede reden zijn om een leverkuur te doen.
Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten leverkuren:
De Vijfdaagse Leverkuur is een intensieve kuur die gecombineerd wordt met een zuiverend voedsel/sapvastenprogramma. Klik hier voor meer informatie.
De Tweedaagse leverkuur is speciaal gericht op het verwijderen van galstenen. Klik hier voor meer informatie.
Referenties:
Porter, R. S., Kaplan, J. L., & Merck Research Laboratories. (2004). The Merck manual of medical information online. Whitehouse Station, N.J: Merck Research Laboratories. Retrieved from: http://www.merckmanual.nl
Disclaimer
De informatie op deze site kan op geen enkele wijze worden beschouwd als medisch advies. Daarvoor verwijzen wij u naar een arts. Raadpleeg bij aanhoudende en/of ernstige klachten danook altijd uw huisarts. Lees voor gebruik altijd de informatie op het etiket en/of de bijgeleverde handleiding. Hoewel wij bij het samenstellen van de informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten, kunnen wij voor direct of indirect geleden schade die het gevolg zou kunnen zijn van het toepassen van de informatie en/of het wel of niet aanbieden van bepaalde informatie of het gebruik van onze producten, geen aansprakelijkheid aanvaarden.