Snelle levering
Morgen in huis (bestel op werkdagen voor 23:30 en op zondag voor 16:00 uur)
Eerlijke informatie & echt zuivere producten

Tweedaagse leverkuur

Deze Tweedaagse leverkuur richt zich op het verwijderen van lever- en galstenen. Deze kuur is gebaseerd op een oude, natuurlijke methode om lever- en galstenen te verwijderen.

Uitleg van de kuur

Voorbereiding:
Het is aan te raden alvorens een tweedaagse leverkuur te doen eerst parasieten te doden. Dit zal het succes van deze kuur ten goede komen en voorkomt dat je je niet lekker gaat voelen tijdens het doen van de kuur. Doodt parasieten door de parasietenkruidenkuur te doen. Als je het onderhoudsprogramma van de parasietenkuur volgt, ben je altijd klaar om deze leverkuur te doen.

Benodigdheden:

  • 3 kopjes (1 kopje is 240 ml) water (of vers geperst appel- of grapefruitsap)
  • Bitterzout (Magnesii sulfas): 4 eetlepels (1 eetlepel is 15 ml)
  • Olijfolie: 1/2 kop (= 120 ml) (lichte olijfolie is makkelijker in te nemen)
  • Verse rode grapefruit: 1 grote of 2 kleine, genoeg om 2/3 kopje (+160 ml) sap van te maken.
  • Een grote pot of beker met deksel.
  • Eventueel: een groot plastic rietje: om te helpen het mengsel te drinken.
  • Eventueel: Zwarte walnootschil tinctuur: 10 tot 20 druppels, om parasieten te doden die uit de lever komen.

Uitleg kuur:
Kies een dag uit, bijvoorbeeld zaterdag, om de reiniging te doen, zodat je de volgende dag uit kan rusten.
Neem geen medicijnen, vitaminen of andere pillen die je niet perse nodig hebt; zij kunnen voorkomen dat de reiniging succesvol is. Stop de dag ervoor ook met de parasietenkuur en andere kruidenkuren.
Dag 1:
Eet vandaag eenvetvrij ontbijt en lunch, bijvoorbeeld: Gekookte granen (bijvoorbeeld havermoutpap gekookt met water - geen melk), fruit, fruitsap, vetvrije crackers, rijstwafels of vetvrij brood met jam, honing of appelstroop (geen boter), gepofte of gekookte aardappels of groenten met alleen een beetje zout.
Dit zorgt ervoor dat de gal zich opstapelt en er druk in de lever ontstaat. Hoe hoger de druk, des te meer stenen eruit worden geduwd.

14.00 uur: eet of drink niets meer na twee uur 's middags. Als je je hier niet aan houdt, kan je je later behoorlijk ziek gaan voelen. Maak eventueel het bitterzout vast klaar. Mix 4 eetlepels in 3 kopjes ( 1 kopje is 240 ml) water en schenk dit in een kan. Dit zijn 4 porties van ¾ kopje (=180 ml). Je kan het eventueel in de koelkast zetten om het koud te maken (om de smaak te verbeteren).

18.00 uur: drink één portie (¾ kopje) van deze ijskoude oplossing. Als je het nog niet van tevoren had klaargemaakt, meng je nu 1 eetlepel bitterzout in ¾ kopje water. Je mag, al je dat wilt, erna een paar slokjes water drinken om je mond te spoelen.

Zet nu de olijfolie en grapefruit klaar om op kamertemperatuur te komen.

20.00 uur: drink nogmaals ¾ kopje water met 1 eetlepel bitterzout. Alhoewel je niet gegeten hebt sinds 14.00 uur, zal je geen honger hebben. Maak je alvast klaar voor het slapengaan. Bij dit proces is timing uitermate belangrijk.

21.45 uur: giet een ½ kop (afgepast =120 ml) olijfolie in de literpot met deksel. Pers de grapefruit uit met de hand, verwijder het vruchtvlees met een vork. Zorg dat je minmaal ½ kop sap hebt, meer ( ¾ kop) is beter. Giet dit bij de olijfolie. Sluit de pot goed af en schud stevig totdat het waterig is (dit lukt alleen met vers grapefruitsap).
Ga nu nog één of meerdere keren naar het toilet, zelfs al wordt het dan wat later voor je drank van 22.00 uur. Zorg echter dat je niet meer dan een kwartier te laat bent. Anders zal je minder stenen eruit krijgen.

22.00 uur: drink het olijfolie-grapefruitsap-mengsel. Je kunt door een groot plastic rietje drinken om het jezelf makkelijker te maken. Je mag eventueel ook honing tussen de slokjes door gebruiken. Zorg dat deze klaarligt op een eetlepel op het aanrecht. Neem alles mee naar je slaapkamer als je dat wilt, maar drink het staande op. Drink het geheel binnen 5 minuten op.

Ga nu meteen liggen. Er komen misschien helemaal geen stenen los als je dit niet doet. Hoe eerder je gaat liggen, des te meer stenen je eruit krijgt. Zorg dat je dus voortijdig klaar bent om naar bed te gaan. Maak niet eerst nog even de keuken schoon. Zodra je de drank op hebt, loop je naar je bed en ga je plat op je rug liggen met je hoofd hoog op een kussen. Probeer eraan te denken wat er nu in je lever gebeurt. Probeer de eerste 20 minuten of langer heel stil te liggen. Het kan zijn dat je een hele rits galsteentjes als knikkers door je galbuisjes voelt gaan. Je zal geen pijn hebben, want de galbuisjes zijn geopend (dankzij het bitterzout). Ga nu slapen, het kan zijn dat je geen stenen krijgt als je dit niet doet.

De volgende ochtend:
Zodra je wakker wordt, neem je de derde dosis bitterzout. Als je misselijk bent of last hebt van verstopping, wacht dan even tot dit wegzakt. Je mag teruggaan naar bed. Neem de derde portie niet voor 6.00 uur 's ochtends.

Twee uur later: neem de vierde (en laatste) portie bitterzout. Je mag weer teruggaan naar bed.

Nog eens twee uur later mag je weer beginnen met eten. Begin met vruchtensap. Eet een half uur later fruit. Een uur daarna mag je weer normaal eten, maar houd het licht. Tegen de middag zal je je weer beter voelen.

Hoe goed heb je het gedaan? Je kunt verwachten dat je 's ochtends diarree hebt. Gebruik een zaklantaarn om in het toilet naar galstenen in uw stoelgang te zoeken. Zoek vooral naar groene stenen, dat zijn echte galstenen en geen voedselresten. Alleen gal uit de lever is erwtengroen.
Voedselresten zinken, maar galstenen komen boven drijven doordat ze cholesterol bevatten. Tel alle stenen, zowel de groene als de huidkleurige.

Je kunt de leverreiniging elke twee weken herhalen. Doe nooit een leverreiniging wanneer je echt ziek bent.

Soms zitten de galbuisjes vol met cholesterol kristallen die geen ronde steentjes hebben gevormd.
Ze verschijnen als "snippers" die boven komen drijven in de toiletpot. Ze kunnen huidkleurig zijn en miljoenen kleine witte kristallen bevatten. Het verwijderen hiervan is net zo belangrijk als het verwijderen van stenen.

Wij hebben dit recept beslist niet zelf uitgevonden. Het werd honderden, misschien wel duizenden jaren geleden uitgevonden. BEDANKT KRUIDENGENEZERS!

 

Disclaimer